Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diszkográfia

2008.12.24
Sounding The Seventh Trumpet 

-műfaja: metalcore
- 2001. jan. 31-én adták ki (2002-be újra kiadták)
-Donnell Cameron & Avenged Sevenfold (producer)

Számok:

 

 

 

 1. "To End The Rapture" – Kép1:24
 2. "Turn The Other Way" – 5:37
 3. "Darkness Surrounding" – 4:49
 4. "The Art Of Subconscious Illusion" – 3:46
 5. "We Come Out At Night" – 4:45
 6. "Lips Of Deceit" – 4:09
 7. "Warmness On The Soul" – 4:20
 8. "An Epic Of Time Wasted" – 4:19
 9. "Breaking Their Hold" – 1:12
 10. "Forgotten Faces" – 3:27
 11. "Thick And Thin" – 4:15
 12. "Streets" – 3:06
 13. "Shattered By Broken Dreams" – 7:04 


(hossza: 52:22) 

 

 Kritika:
Az Avenged Sevenfold tagjai 18-19 évesek voltak, amikor kiadták a Sounding the Seventh Trumpet-et. Előszöris ijesztő, hogy kiadták ezt a klasszikust, ami dühöt, dallamot és pörgős metalcore-t vegyített. Nem volt olyan album, ami nagy visszhangot keltett volna. És valóban: a legtöbbünk egyszer végighallgatja, főleg ha az ember ismeri azokat az albumokat, amik ezután következnek, de ami ezen rajta van, olyan felvétel, amiben megvan a kellő energia, az énekes és a dalok pontosan összeillenek Ez egy eszeveszett album, ami összegyűjti a mindenható energiát. Ez jellemző az olyan dalokra, mint a We Come Out At Night, a Turn The Other Way, de megmutatják érzelmes oldalukat is a Warmness On The Soul-ban.Ez egy album, gyilkos zenei aláfestésekkel, egy főhajtás a guns'n'roses, a misfits, és a heavy-metal legendák előtt, egy tizennyolc éves csapat látásmódjával. Ez egy olyan fantasztikus album, amit ha meghallgatsz, nem tudsz többé figyelmen kívül hagyni!

 

Waking The Fallen 

-  műfaja: metalcore 
- 2003. augusztus 26-án adták ki
- Andrew Mudrock és Fred Archambault (producer)

Számok:Kép
 1. "Waking the Fallen" (Avenged Sevenfold, Scott Gilman) - 1:42
 2. "Unholy Confession"- 4:43
 3. "Chapter Four" - 5:42
 4. "Remenissions" - 6:06
 5. "Desecrate Through Reverence" - 5:38
 6. "Eternal Rest" - 5:12
 7. "Second Heartbeat" - 7:07
 8. "Radiant Eclipse" - 6:09
 9. "I Won't See You Tonight Part 1" - 8:58
 10. "I Won't See You Tonight Part 2" - 4:44
 11. "Clairvoyant Disease" - 4:59
 12. "And All Things Will End" - 7:40

 

(hossza: 64:58)

Kritika:
Mudrock az Avenged Sevenfold legnagyobb energiájára összpontosított szinte a végig az albumon: be akarta mutatni azt az előadásmódot, amit az A7X lankadatlan agresszióval és precizitással kézbesít a hallgatóinak. Sose gondold, hogy ez csak toroktépő ordítás és hogy, lírikusan egyhangúak a számok. Ez a zene túllép az általános közhelyeken. Ha úgy akarja, M.Shadows szenvedélyesen tudja átváltoztatni a kicsit zord "Desecrate Through Reverance"-t majdnem hogy édes, lágy melódiává. Erre jön rá Synyster Gates és Zacky Vengeance zeneileg tökéletesen összehangolt dupla-szólója. Különleges az a gitár szóló is, ami keresztülvezet a "Second Heartbeat" utolsó pillanatain, és az a pörgés amit The Reverend virtuozitása az egész album alá ad.

 

City of Evil 

- műfaj: harc rocj, heavy metal
- 2005. jan. 7-én adták ki
- Avenged Sevenfold, Andrew Murdock

Számok:Kép

 1. "Beast and the Harlot" – 5:41
 2. "Burn It Down" – 4:59
 3. "Blinded in Chains" – 6:35
 4. "Bat Country" – 5:13
 5. "Trashed and Scattered" – 5:53
 6. "Seize the Day" – 5:33
 7. "Sidewinder" – 7:02
 8. "The Wicked End" – 7:11
 9. "Strength of the World" – 9:15
 10. "Betrayed" – 6:48
 11. "M.I.A." – 8:46
   

 

 

 

 

 

(hossza: 74:25)

Kritika:
Az Avenged Sevenfold első két albuma leginkább a heavy metal stílust képviselte, de a kalifornaia csapat beleszőtt screamo, és post-hardcore elemeket is. Ez leginkább a 2003-as kiadású Waking the Fallen-en jellemző, a mesteri átvezetéseivel és kiugró riffeivel. De még a City of Evil-en is abszolút meglátszik az eredeti klasszikus metal. Csak nézzük a külsőt: egy csontvázszerű harcos gőzölgő orrlyukakkal, egy csatalovon repülve a város pokla fölött, tetoválások, démonok, és egy denevérszárnyakkal csapkodó koponya díszíti a borítót. Az amerikai heavy metal új hulláma közvetlen és uralkodó, egészen a mániákusan hullámzó ütőhangszertől, a diadalmasan nyüszítő gitáron át a "Blinded in Chains" átvezetésében, vagy a "Burn it Down” felszárnyaló dallamában, mindezek pedig Metallica-stílusú dalszövegekkel ötvöződnek. A torokhangba való átváltások gyakorlatilag eltűnnek, viszont jobban összefűzött nyújtások váltják őket, mint például a "Bat Country" című számban, ami már punk és pop elemeket is felhasznál. Több mint 7 perces hosszával, a "The Wicked End" is kimagaslik. M.Shadows keresztülszakítja a rímes verspárokat ("We've grown in numbers, six hundred sixty-six/War breaks, a sign of the end, eternally expelled/Look to the sky for knowledge, the stars align tonight,"), a gitárosok, Synyster Gates és Zacky Vengeance pedig hozzáteszik szárnyaló szólóikat, amit egy teljes kórus közjátéka szakít meg a szám közepén angyali hangjával és a csellók sóhajtozásával. Az egészében véve metalos dalok is tartalmaznak ilyen kitéréseket, sok műfajt beleszőttek.
Az Avenged Sevenfold a legtöbb részletében a helyén van, és úgy látszik fogunk még nagyokat nézni zenéjüket hallgatva.

 

Avenged Sevenfold 

- műfaja: hard rock, heavy metal
- 2007.okt. 30-án jelent meg
- Avenged Sevenfold (producer)

 

Számok:

1. "Critical Acclaim" – 5:15 Kép
2. "Almost Easy" – 3:54
3. "Scream" – 4:48
4. "Afterlife" – 5:53
5. "Gunslinger" - 4:11
6. "Unbound" (The Wild Ride) – 5:11
7. "Brompton Cocktail" – 4:13
8. "Lost" – 5:02
9. "A Little Piece of Heaven" – 8:00
10. "Dear God" – 6:34

(hossza:  53:03) 

 

Kritika:
Két évvel ezelőtt nagyot robbantott az
Avenged Sevenfold
a City of Evil lemezzel, a metalcore és a 80-as évek metáljának összeházasítása maradéktalanul bejött nekik. Műfajteremtőnek persze túlzás nevezni őket, de tény, hogy ekkoriban kezdte el több zenekar is a két, időben nagyon eltérő stílus ötvözését. Míg hasonszőrű pályatársuk, a Trivium inkább a Bay Area-ból csemegézett, M. Shadows és csapata a heavy metal amerikai ágát célozta meg. Negyedik nagylemezüket nagy várakozás előzte meg, és csalódni nem is kell.
A 2005-ös lemez óta fejlődés nem, de további enyhülés tettenérhető: az extrémebb énektémák egy-egy karcosabb üvöltésben ki is merülnek, és most már egészen távolinak tűnik a kiabálós debütalbum, zeneileg is. Az előző lemezen megtalált hang azonban határozottan jól áll nekik, fogós témákat, jó dalokat írtak, és ez jelentősen nem változott, bár az is igaz, hogy talán erősebb volt az az anyag.
Egy tradicionális power riffel meg is kezdődik a Critical Acclaim, amiben még ott van egy kis metalcore-os szaggatás az ikergitáros témák mellett, de ennyiben szerencsére ki is merül. Jóféle újsulis heavy metal slágerek jönnek sorban, fülbemászó refrénnel az Almost Easy, speed metálos tekeréssel és némi régi Metallica hatással az Afterlife, majd az Unbound. Ezen a vonalon kétségkívül a Lost a legerősebb szerzemény, pofátlanul ragadós refrénje az egész lemezt elvinné a hátán.
Azonban, nagyon helyesen, nem robogják végig a bő háromnegyed órát, teret adnak a komplexitásnak is: a A Little Piece of Heaven-ban egyszerre vannak ott a gyors riffek, és a balladai elemek, és ráadásul egy enyhe musical (!) hangulat lengi körül az egészet, hála a fúvósoknak.. Tim Burton alkotásaiban lehet néhol ilyenekkel találkozni.
Nincs hiba a két balladában sem, remek hangulatú a Gunslinger, a Dear God-ban pedig a 70-es éveket idéző, 2 perces szólójával szépen zárja az albumot.
Magasak voltak az elvárások, de az Avenged Sevenfold-nak sikerült rezgetés nélkül ugrania a lécet. Noha a City of Evil maradt az etalon, tisztesen helytálltak, és "majdnem olyan jó" lett a folytatás.

 

 

(forrás: littlepieceofheaven.5mp.eu, wiki, zajlik.hu,)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Classically price forward, deformities, help?

(uhezuxo, 2019.05.14 19:53)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - 23 <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> pbu.xnhp.bandak.eoldal.hu.uxo.oz http://mewkid.net/buy-prednisone/

China twinkle long-gone view appearing dyspnoea, retrospect.

(owodici, 2019.05.14 17:57)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> ctv.wbtm.bandak.eoldal.hu.nkb.dz http://mewkid.net/buy-prednisone/

dfdg

(szerk., 2009.03.21 13:06)

szia,
bocsi, kiiskerült már források közé :)

solyi@vipmail.hu

(SilverPlague, 2009.03.08 21:53)

hello, olvastam a kritikákat, és ugyan megjelölted forrásnak a wikit, de a saját fordításomat, szófordulataimat találtam meg benne. Ugyan felraktam a saját szellemi termékem felraktam az internetre és vállaltam, hogy más így felhasználhatja, de azért mégis szeretnélek megkérni, hogy a megjelölt források közé a www.littlepieceofheaven.5mp.eu -t jelöld meg( mindemellett jólesik, hogy méltónak találod a szöveget arra, hogy saját oldalon is megjelentesd), mert sok munkánk volt a szerkesztőbarátommal benne. (a magyar wikipédiás a7x bio-t is mi raktuk fel-így szóról szóra megegyezik az oldalunkon leírtakkal, és ott a hivatkozás)
Előre is köszönöm, hogy ezzel is elismered a munkánkat.